Pinaatti-juustonkannikkakeitto
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sokeria, kasvisruoka, suomalainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, alkuruoka, pähkinätön, omenaton, pääruoka, keitto

Pinaatti-juustonkannikkakeitto

4 annosta

 

Raasta jääkaapista löytyvät juustonkannikat pinaattikeittoon. Hyödynnä myös kuivahtanut ruisleipä, ja keitä sopan seuraksi täydelliset kananmunat.

Lisää

Ainesosat

  • 2 rkl
    voita tai margariinia
  • 0.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 8 dl
    maitoa
  • 150 g
    hienonnettua pinaattia (pakaste)
  • 1.5 dl
    juustoraastetta
  • 0.5 tl
    sokeria
  • 1 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 3
    kananmunaa
  • 100 g
    (noin 3 viipaletta) ruisleipää
  • 1 rkl
    voita
  • 1 rkl
    öljyä
  • 2.5 rkl
    hienonnettua persiljaa
 

Ohjeet

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja 4 dl maitoa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää loppu maito ja jäinen pinaatti. Keitä 2 minuuttia. Raasta juusto ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.

Pane munat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kunnolla kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja peitä kannella. Anna munien kypsyä 8 minuuttia, jolloin keltuainen on vielä pehmeä. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ennen kuorimista.

Kuutioi leipä. Paista kuutiot rapeiksi voi-öljyseoksessa. Mausta persiljalla.