Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Pinaatti-vuohenjuustopiirakka
6 annosta

” Ruokaisa pinaatti-juustopiirakka käy salaatin kanssa tarjottuna ateriasta. Jos et välitä vuohenjuustosta, voit korvata sen esimerkiksi fetalla.
Ainesosat
-
1 paketti(400 g) pakastepiirakkataikinaa
-
200 gvuohen valkohomejuustoa
-
0.5ruukkua basilikaa
-
150 gtuoretta pinaattia
-
1iso sipuli
-
2valkosipulinkynttä
-
1tilkka oliiviöljyä
-
2 dlkermaa
-
2munaa
-
1mustapippuria
-
1 dljuustoraastetta
-
0.8 tlsuolaa
Ohjeet
Kauli sulanut taikina joko suorakaiteen muotoiseen tai pyöreään piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Puserra kuivaksi siivilässä. Hienonna pinaatti karkeasti.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli kypsäksi, lisää pannulle pinaatti ja hienonnettu basilika, mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Levitä pinaatti piiraspohjan päälle.
Sekoita munat kermaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pinaatin päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Leikkaa vuohenjuusto reilun sentin viipaleiksi ja asettele piirakan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.
© SOK