Pinaatti-vuohenjuustopiirakka
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää vehnää, sisältää valkosipulia, sisältää gluteenia, kasvisruoka, ranskalainen, sisältää munaa, sisältää laktoosia, sisältää viljaa, sisältää maitoa, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, pääruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset, kalaa

Pinaatti-vuohenjuustopiirakka

6 annosta

 

Ruokaisa pinaatti-juustopiirakka käy salaatin kanssa tarjottuna ateriasta. Jos et välitä vuohenjuustosta, voit korvata sen esimerkiksi fetalla.

Lisää

Ainesosat

  • 1 paketti
    (400 g) pakastepiirakkataikinaa
  • 200 g
    vuohen valkohomejuustoa
  • 0.5
    ruukkua basilikaa
  • 150 g
    tuoretta pinaattia
  • 1
    iso sipuli
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 1
    tilkka oliiviöljyä
  • 2 dl
    kermaa
  • 2
    munaa
  • 1
    mustapippuria
  • 1 dl
    juustoraastetta
  • 0.8 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kauli sulanut taikina joko suorakaiteen muotoiseen tai pyöreään piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Puserra kuivaksi siivilässä. Hienonna pinaatti karkeasti.

Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli kypsäksi, lisää pannulle pinaatti ja hienonnettu basilika, mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Levitä pinaatti piiraspohjan päälle.

Sekoita munat kermaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pinaatin päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Leikkaa vuohenjuusto reilun sentin viipaleiksi ja asettele piirakan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.