Pippuriset lohimedaljongit ja yrttimuusi
Tykkäämiset
4 7
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, gluteeniton, laktoositon, munaton, vähälaktoosinen, kalaa, sisältää kalaa, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Pippuriset lohimedaljongit ja yrttimuusi

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 tl
    chilimausteseosta
  • 1 rkl
    roseepippuria
  • 600 g
    lohi- tai kirjolohifileetä
  • 1 tl
    suolaa
  • Yrttimuusi
  • 2.5 dl
    lämmintä maitoa
  • 1 kg
    jauhoisia perunoita
  • 1 rkl
    margariinia tai voita
  • 1 dl
    hienonnettua tuoretta persiljaa
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Viipaloi kalafilee neljään osaan. Leikkaa jokaisen viipaleen keskeltä viilto nahkaan saakka ja taittele nahkapuolet vastakkain. Nosta medaljongit leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle chilimausteseosta, suolaa sekä rouhittua roseepippuria. Paista lohimedaljongit uunissa pellillä 225 asteessa 6-7 minuuttia. Valmista muusi. Pese, kuori, paloittele ja keitä perunat kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja vatkaa perunat ilmavaksi muusiksi. Lisää samalla pienissä erissä lämmintä maitoa. Lisää joukkoon sekoittaen rasva, suola sekä hienonnettu persilja. Tarjoile yrttimuusi lohimedaljonkien kanssa. Ruokalehti 0405