Piri piri -broileri
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

kalaa, uuniruoka, pääruoka, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, sokeriton, suklaaton, vähälaktoosinen, sisältää valkosipulia, sisältää lihaa, sisältää kanaa, suolainen, tulinen, proteiinipitoinen

Piri piri -broileri

4 annosta

 

Piri piri on Portugalissa paljon käytetty chilipohjainen mausteseos, jota voi käyttää myös kalaan ja äyriäisiin. Jos haluat mausteseoksesta kunnolla tulista, käytä chilit siemenineen. Anna broileripalojen maustua riittävän kauan, mielellään yön yli.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kg
    broilerin koipi-reisipaloja
  • 4
    chiliä
  • 3
    valkosipulinkynttä
  • 2 tl
    paprikajauhetta
  • 2 rkl
    punaviinietikkaa
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 1 tl
    sormisuolaa
 

Ohjeet

Pane paloitellut chilit, valkosipulinkynnet, paprikajauhe ja punaviinietikka teholeikkuriin tai monitoimikoneeseen. Anna koneen käydä hetki. Lisää viinietikka, öljy, suola ja pippuri. Käytä konetta vielä hetki. Paloittele koipi-reisipalat kolmeen osaan. Pane palat muovipussiin, lisää päälle marinadi. Sulje pussi ja puristele sitä niin, että kaikki palat ovat mausteliemen peitossa. Pane kanapalat uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–55 minuuttia.