Pitaleivät
Tykkäämiset
4 1
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, suolaiset leivonaiset, leivät ja hampurilaiset, leivät ja hampurilaiset, vähälaktoosinen, munaton, pasta, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää sikaa, sisältää lihaa

Pitaleivät

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • salaatinlehtiä (koristeluun)
  • 6 dl
    vettä
  • 5 dl
    Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoa
  • 1 dl
    purjosuikaleita (30 g)
  • 1 prk
    Sunnuntai Maustamaton Rahkavalmistetta
  • 2 tl
    sokeria
  • 2 tl
    Sunnuntai Kuivahiivaa
  • 2 rkl
    Keiju Rypsiöljyä
  • 2.5 dl
    vettä
  • 150 g
    palvikinkkua suikaleina
  • 0.5 tl
    pippurisekoitusta
  • 0.5 dl
    Keiju Ruoka - kasvirasvasekoite (15%)
  • 1.5 rkl
    chiliketsuppia
  • 0.5 ps
    herne-maissi-paprikaa sulatettuna
  • 2 dl
    Torino Ruis -pastaa
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola, sokeri, jauhot joihin kuivahiiva on sekoitettu sekä öljy. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Nosta taikinasta kahdella lusikalla kahdeksan kekoa leivinpaperin päälle. Taputtele keot jauhotetuin käsin mataliksi leipäsiksi (halkaisija n. 10 cm). Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Kuumenna peltiä uunissa 1-2 minuuttia. Vedä kohonneet leipäset leivinpapereineen kuumalle pellille ja paista uunin keskitasolla 5-8 minuuttia.

Valmista savukalatäyte sekoittamalla ainekset keskenään.

Kinkkutäytettä varten keitä ensin pasta vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Sekoita pastan joukkoon muut täytteen aineet.

Halkaise jäähtyneet pitaleivät sahateräveitsellä. Täytä haluamallasi täytteellä ja koristele.