Pizza bianca à la Henri Alén
Tykkäämiset
13 2
Osuvuus
92%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää gluteenia, italialainen, sisältää kalaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, pääruoka, uuniruoka, suolaiset leivonaiset

Pizza bianca à la Henri Alén

4:lle hengelle

 

Erityiskiitokset reseptistä Jenni Hoikkaselle, kaksimurua.fi, @JenniHoikkanen

Lisää

Ainesosat

  • Supertaikina:
  • 1.5 dl
    vettä
  • 20 g
    tuorehiivaa
  • 3 rkl
    oliiviöljyä
  • 3.5 dl
    jauhoja
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Täytteet:
  • 300 g
    Emmental (Kuusamon juustola)
  • 1
    sipuli
  • 1 dl
    parmesania
  • 10
    sardellifilettä
  • 1
    Mustia oliiveja
  • 1
    oliiviöljyä
 

Ohjeet

2. Anna kohota puoli tuntia lämpimässä. Esim lattialämmitys on kätsä:-) peitä liinalla.

1. Hiiva veteen, suola ja öljy mukaan. Vaivaa jauhot vähitellen joukkoon. Ja vaivaa niin kovasti Esim taikinakoukuilla.

3. Vaivaa taikinaa vielä hieman ja jauhojen avulla kauli ohueksi leivinpaperin päälle suoraan. Anna kohota vielä 8min. Sitten täytteet!

4. Laita raastettu emmerdale ja parmesan pohjan päälle. Lisää päälle vielä mozza ja sipulia. Ja loraus oliiviöljyä sekä oliivit.

5. Paista ESILÄMMITETYSSÄ uunissa 230c noin 13-min. Vilkaise pohjan alle onko väriä tullut. Sitten kypsä. #pizza, sitten tärkein!

6. Heti kun tulee uunista, päälle sardellifileet tai parmankinkkusiivut. Lämpö sulattaa ne. Lopuksi rukolaa ja mustapippuria. #pizza