Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Pölkkykakku
10:lle hengelle

” Näyttävässä pölkkykakussa on piparkakunmakuinen pohja ja välissä puolukkaa ja raikasta rahkavaahtoa. Hauska pintakuvio syntyy suklaasta.
Ainesosat
- Pohja
-
1 dlmaitoa
-
3 kplkananmunaa
-
3 dlsokeria
-
50 gvoita
-
3 dlvehnäjauhoja
-
2 tlpiparkakkumaustetta
-
1.5 tlleivinjauhetta
-
0.5 tlvaniljasokeria
- Täyte
-
100 gvoita huoneenlämpöisenä
-
1.5 dltomusokeria
-
2 pakettia(à 200 g) vaniljarahkaa
-
2 pakettia(à 250 g) mascarponejuustoa
-
2 dlpuolukkahilloa
- Kostutus
-
0.5 dlmaitoa
-
0.2 tl(1/4 tl) vaniljasokeria
- Koristelu
-
200 gvalkosuklaata
-
20 gtummaa suklaata
-
1 kplpiparkakkuja
Ohjeet
Ota pohjan ainekset huoneenlämpöön tuntia ennen leivontaa. Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele korkea vuoka (18–20 cm). Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella, lisää 1 rkl sokeria kerrallaan koko ajan vatkaten (yht. 1 ½ dl). Kun vaahto on jäykkää, jätä se odottamaan.
Sulata voi. Yhdistä loppu sokeri ja kuivat aineet. Sekoita keltuaisiin maito, voisula ja jauhoseos. Kääntele valkuaisvaahto joukkoon. Kaada vuokaan ja paista noin 60–70 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Jäähdytä 15 minuuttia vuoassa ja kumoa ritilälle.
Vaahdota voi ja sokeri, sekoita rahka ja mascarpone joukkoon. Tee kostutusliemi. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta pohjalevy ja levitä sille 1/3 hillosta ja ¼ täytteestä. Täytä kerrokset ja levitä loppu täyte kakun pinnalle. Peitä kakku kuvulla ja siirrä kylmään yön yli.
Rouhi valkosuklaa ja sulata mikrossa 20 sekunnin sykäyksissä. Levitä leivinpaperille 2–3 mm:n kerrokseksi. Anna kovettua huoneenlämmössä 2 tuntia.
Sulata tumma suklaa. Maalaa siveltimellä valkosuklaalle koivukuviot, anna kovettua noin tunti. Leikkaa suklaa veitsellä paloiksi tai murra varovasti käsin. Palat saavat lohkeilla luonnollisen näköisiksi. Nosta palat limittäin kakun reunalle. Koristele pipareilla.
© SOK