Porkkana-kinuskipiirakka
Tykkäämiset
7 6
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, pannulla, kylmänä, kasvisruoka, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, keskitaso, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Porkkana-kinuskipiirakka

15:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 125 g
    margariinia
  • 1 tl
    kanelia
  • 1 tl
    kardemummaa
  • 1 dl
    mantelirouhetta
  • 2
    kananmunaa
  • 2 dl
    sokeria
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 2 rkl
    appelsiinimehua
  • 200 g
    porkkanoita
  • 4.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Appelsiini-kinuskikastike
  • 1
    appelsiinin raastettu kuori
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 2 dl
    fariinisokeria
 

Ohjeet

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet jamantelirouhe keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen varovaisesti nostellen kuivia aineita ja sulatettua rasvaa. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja appelsiinimehu. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 25x35 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakkulevyn jäähtyä. Valmista kinuskikastike. Keitä reilussa kattilassa kermaa, fariinisokeria ja appelsiinin kuoriraastetta 10?15 minuuttia tai kunnes kastike sakenee. Kastike saa koko ajan kunnolla kiehua keittäessä. Tiputa pisara kylmään veteen. Jos pisara pysyy koossa, kastike on valmista. Valuta kuuma kinuski tasaisesti kakkulevyn päälle. Leikkaa piirakka annospaloiksi.