Porkkana-tomaattikeitto
Tykkäämiset
60 67
Osuvuus
96%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keittämällä, keitto, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia

Porkkana-tomaattikeitto

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 1
    sipuli
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1 tl
    sokeria
  • 2
    porkkanaa
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 2 prk
    (á 400g) kuorittuja säilyketomaatteja
  • 2 rkl
    chilikastiketta
  • 2 tl
    basilikaa
  • 4 dl
    kasvislientä
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 3
    paahtoleipäviipaletta
  • 0.5 tl
    yrttisekoitusta
  • 1 rkl
    öljyä
 

Ohjeet

Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kattilassa ensin sipuleita muutaman minuutin. Lisää porkkanapalat ja sekoittele hetken aikaa. Lisää loput aineet. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Leikkaa paahtoleivistä ohuet reunat pois ja leikkaa leivät kuutioiksi. Paahda leipäkuutioita öljyssä pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta yrttisekoituksella. Tarjoile paahdettuja leipäkuutioita kuuman sosekeiton kanssa.