Porkkanablinit
Tykkäämiset
5 1
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, pääruoka, pannulla, tulinen, kasvisruoka, keskitaso, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Porkkanablinit

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 2 dl
    tattarijauhoja
  • 2 dl
    vehnäjauhoja
  • 2
    kananmmunaa
  • 25 g
    hiivaa
  • 3 dl
    maitoa
  • 150 g
    smetanaa
  • 200 g
    porkkanalaatikkoa
  • 0
    margariinia paistamiseen
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Liota hiiva kädenlämpöiseen smetana-maitoseokseen. Lisää jauhot, porkkanalaatikko ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Sekoita keltuaiset taikinaan. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen kohonneeseen taikinaan. Paista blinit runsaassa rasvassa ohukais- tai blinipannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoile sipulisilpun ja smetanan tai raikkaan puolukkahillon kanssa.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA