Porkkanahummus ja tortillasipsit
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_syyskuun_reseptit, hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, suolainen, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, sisältää viljaa, välipala, alkuruoka, suklaaton, pähkinätön, omenaton, maidoton, uuniruoka

Porkkanahummus ja tortillasipsit

4 annosta

 

Porkkanahummus sopii levitteeksi tai kasvisten lisäkkeeksi. Siihen voi myös dippailla itsetehtyjä tortillalastuja.

Lisää

Ainesosat

  • 250 g
    porkkanoita
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 1 prk
    (290/175 g) kikherneitä
  • 2 rkl
    tahinitahnaa
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 0.5 tl
    jauhettua juustokuminaa
  • Tortillasipsit
  • 2
    vehnätortillaa
  • 1
    oliiviöljyä
  • 1 ripaus
    sormisuolaa
 

Ohjeet

Valmista tortillalastut. Sipaise letuille öljyä ja leikkaa tortillaletut kolmion muotoisiksi paloiksi. Levitä tortillapalat leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa. Paista kullanruskeiksi 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Keitä täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä porkkanat tehosekoittimeen, lisää kikherneet ja osa liemestä. Lisää tahinitahna, sitruunamehu ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Notkista tahnaa tarvittaessa kikherneiden säilykeliemellä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA