Porkkanakakku
Tykkäämiset
4 0
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää gluteenia, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, sitrukseton, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset, muut

Porkkanakakku

10:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 200 g
    Valio voita
  • 2 dl
    sokeria
  • 3 dl
    hienoksi raastettua porkkanaa
  • 3
    munaa
  • 4 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 tl
    soodaa
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1 rkl
    kanelia
  • Kuorrute
  • 100
    Valio Koskenlaskija® levittyvää sulatejuustoa
  • 50 g
    Valio voita
  • 1 rkl
    Valio maitoa
  • 4 dl
    tomusokeria
  • 1 rkl
    vaniljasokeria
  • Koristelu
  • paahdettuja mantelilastuja
 

Ohjeet

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (tilavuus 1,5 l).

Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hiukan, ennen kuin kumoat sen.

Sekoita voisulaan sokeri. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen.

Mittaa kattilaan sulatejuusto, voi ja maito. Kuumenna hitaasti, kunnes sulaa. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää samalla siivilöity tomusokeri pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Nosta levyltä. Lisää vaniljasokeri.

Levitä lämmin kuorrute kakun päälle. Paahda pannulla mantelilastuja tai veitsellä leikattuja mantelisuikaleita. Ripottele ne koristeeksi porkkanakakun pinnalle.

VINKKI

Kostuta kakku halutessasi 1 dl:lla Valio omenatäysmehulla ennen kuorruttamista.