Porkkanasämpylät
Tykkäämiset
30 3
Osuvuus
97%


Muut luokittelutiedot

välipala, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa

Porkkanasämpylät

16:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 6 dl
    puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1 pussi
    kuivahiivaa
  • 3 dl
    kaurahiutaleita tai -leseitä
  • 2 rkl
    öljyä
  • 3 dl
    maitoa
  • 200 g
    porkkanoita
  • 1 tl
    suolaa
  • Päälle:
  • 1 dl
    kaurahiutaleita tai -leseitä
  • 1
    kananmuna tai vettä
 

Ohjeet

1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi. 2. Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita hiiva noin desiin jauhoja, sekoita maidon joukkoon. Lisää suola, öljy ja porkkanaraaste. 3. Lisää hiutaleet tai leseet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. 4. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki, jaa se 16 osaan. 5. Pyörittele palat sämpylöiksi. Anna niiden kohota noin peitettynä lämpimässä noin 15 minuuttia. 6. Voitele kananmunalla tai vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita tai leseitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA