Poronkäristys uudella tavalla eli finnsteekki
Tykkäämiset
71 29
Osuvuus
98%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pataruoka, pannulla, munaton, vähälaktoosinen, liha, sisältää maitoa, sisältää lihaa, sisältää laktoosia

Poronkäristys uudella tavalla eli finnsteekki

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    vettä
  • 3.5
    sipulia
  • 10
    maustepippuria
  • 50 g
    voita
  • 500 g
    poron käristyslihaa
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Laita rautapataan tai paistinpannuun valmiiksi leikattu käristysliha tai ohuita viipaleita jäisestä poronpaistista, vesi, pippurit ja kuoritut, lohkotut sipulit. Keitä alussa sekoittaen ja lopussa kannen alla hauduttaen puolisen tuntia miedolla lämmöllä. Lisää voi ja suola ja jatka hauduttamista vielä 10-15 minuuttia. Tarjoa käristys pottuvoin kanssa. Jos käristyslihaa ei ole kaupan, voit valmistaa ruoan samaan tapaan myös naudan tai hirven paistista. Tarjoa poronkäristys pottuvoin kanssa. Se on parhaimmillaan perunamuhennosta, johon on käytetty perunoiden keitinlientä ja reilu nokare voita. Jotkut lisäävät pottuvoihin myös pehmeäksi haudutettua sipulisilppua. Silloin se on sipuli-pottuvoita.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA