Poropiirakka
Tykkäämiset
7 5
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

välipala, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, liha, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Poropiirakka

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    pakastepiirakkataikinaa
  • Täyte:
  • 1
    punainen paprika
  • 2 pakettia
    (á 240 g) poronkäristyslihaa
  • 2 dl
    sinihomejuustomurua
  • 2
    munaa
  • 0.2 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl
    margariinia
  • 2 dl
    ruokakermaa
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Ruskista poronlihat kuumalla pannulla kahdessa erässä pienessä rasvamäärässä jäisinä niin, että lastut irtoavat toisistaan. Saksi tai leikkaa lastut paloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna punainen paprika ja sekoita poronlihan kanssa. Leikkaa piirakkataikinasta 1/ 4 piirakan kantta varten. Kauli pohjataikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä 24 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka. Kaada poroseos vuokaan ja ripottele päälle juustomuruset. Sekoita munat ja ruokakerma keskenään ja valuta piirakan päälle. Kauli kansitaikina piirakan kokoiseksi levyksi ja aseta piirakan päälle. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile iltapalana tai ruokaisana piiraana noutopöydässä.