Prinssikakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_maaliskuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, sokeriton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Prinssikakku

16 annosta

 

Juhlista pienen pojan syntymää sinivalkoisella prinssikakulla, joka kasataan valmiista kääretortusta ja raikkaasta mustikkatäytteestä.

Lisää

Ainesosat

  • 2 kpl
    kuningatarkääretorttua
  • 4 kpl
    liivatelehteä
  • 0.5 pakettia
    (à 250g) maitorahkaa
  • 1 paketti
    (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 0.8 dl
    (3/4 dl) sokeria
  • 1 tl
    kardemummaa
  • 200 g
    pakastemustikoita
  • 1 prk
    (à 2 ½ dl) vispikermaa
  • 2 rkl
    sitruunamehua
  • Valkosuklaakreemi
  • 100 g
    voita
  • 100 g
    valkosuklaata
  • 4 dl
    tomusokeria
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • Koristeluun
  • 2 pakettia
    (à 250g) valkoista sokerimassaa
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) sinistä elintarvikeväriä
  • 1 kpl
    mustikoita
  • 1 kpl
    koristerakeita
  • Lisäksi tarvitset
  • 1 kpl
    kertakäyttöinen pursotinpussi
  • 1 kpl
    tähtitylla
  • 1 kpl
    sinistä satiininauhaa
 

Ohjeet

1. Leikkaa kääretortuista 4 noin 1 cm:n levyistä viipaletta ja 16 noin 1 ½ cm:n levyistä viipaletta.

2. Vuoraa kulho (noin 2 ½ l) kelmulla. Aseta 12 leveämpää kääretorttuviipaletta vuoan pohjalle ja reunoille.

3. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.

4. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokeri, kardemumma ja sulaneet mustikat keskenään.

5. Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen.

6. Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.

7. Kumoa puolet täytteestä kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle ja tasoita pinta.

8. Nosta päälle ohuemmat torttuviipaleet ja lisää niiden päälle loppu täyte. Nosta pohjaksi 4 paksumpaa torttuviipaletta. Painele hiukan käsillä, jotta saat tasaisen pohjan. Pietä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli. Koristele kakku seuraavana päivänä. Ota voi tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön pehmenemään.

10. Valmista valkosuklaakreemi. Paloitte valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata mikrossa miedolla teholla, välillä sekoitellen.

11. Sekoita tomusokeri huoneenlämpöiseen voihin.

12. Lisää joukkoon sula suklaa, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Jos seos tuntuu jähmeältä voit lämmitä sitä varovasti mikrossa, välillä sekoitellen, kunnes se on riittävän notkeaa levitettäväksi. Ota seoksesta kaksi ruokalusikallista syrjään.

13. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Levitä valkosuklaakreemi kakun päälle ja tasoita pinta.

14. Yhdistä sokerimassat vaivaamalla niitä pöydällä. Kauli massasta pyöreä levy (halkaisija noin 35 cm). Käytä tarvittaessa hiukan tomusokeria kaulimisen apuna. Nosta levy kakun päälle ja painele kakun pintaan. Asettele alareuna mahdollisimman tasaiseksi. Leikkaa ylimääräinen sokerimassakuorrute veitsellä pois.

15. Pane tylla pursotinpussiin. Kaada elintarvikeväri pussiin ja levitä sitä tyllan yläpuolelle. Laita sivuun ottamasi valkosuklaakreemi pussiin ja leikkaa pussin suu auki. Pursota kakun päälle muutama valkosuklaatähti.

16. Koristele mustikoilla ja koristerakeilla. Sido kakun alareunaan satiininauha.