Punajuuri-juuresterriini
Tykkäämiset
7 1
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, keskitaso, liha, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa

Punajuuri-juuresterriini

10:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Punajuuriseos
  • 0
    mustapippuria
  • 1 dl
    ruokakermaa
  • 1.5 rkl
    vehnäjauhoja
  • 500 g
    keitetettyjä punajuuria
  • 0.5 tl
    inkivääriä
  • 4
    munaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Juuresseos
  • 100 g
    porkkanaa
  • 100 g
    kukkakaalia
  • 200 g
    juuriselleriä
  • 100 g
    palsternakkaa
  • 0
    valkopippuria
  • 4
    munaa
  • 1 dl
    ruokakermaa
  • 1.5 rkl
    vehnäjauhoa
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kokkikoulu

Vaihe 1Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori ne. Soseuta punajuuret ja lisää sekaan loput aineista. Vaihe 2Keitä juuriselleri, kukkakaali ja palsternakka kuorittuina kypsiksi. Soseuta ja lisää loput aineista. Vaihe 3Kumoa voideltuun terriinivuokaan puoleen väliin punajuuriseoksella ja sitten loput selleriseoksella. Täytä tarvittaessa toinen vuoka vastaavasti. Vaihe 4Peitä vuoat alumiinifoliolla ja pane vesihauteeseen. Paista 175 asteessa noin 1-1 ½ tunnin ajan, kunnes terriini on kiinteää. Anna terriinin jäähtyä kunnolla ja peitä sitten muovikelmulla. Viilennä jääkaapissa mielellään yön yli.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA