Punajuurigraavattu kirjolohi
Tykkäämiset
1 1
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, välipala, keskitaso, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, kalaa, sisältää kalaa

Punajuurigraavattu kirjolohi

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1
    ruukku tuoretta tilliä
  • 1
    raaka punajuuri raastettuna
  • 1 rkl
    karkeaa suolaa
  • 0.5 rkl
    sokeria
  • 600 g
    :n painoinen kirjolohifilee tai pala fileetä
  • 2 tl
    rouhittuja valkopippureita
 

Ohjeet

Valmistusvaiheen leipäteksti tai muu sisältö.

Valmistusvaiheen leipäteksti tai muu sisältö.

Puhdista kirjolohifilee hyvin niin, että leikkaat siitä pois mahdolliset evät ja löysän vatsanahan peitteineen. Posta kaikki ruodot tarkasti ensin veitsellä pintaa pitkin leikaten ja sitten nyppien.Nosta kala puhtaalle voipaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele sen pintaan tasaisesti suola ja sokeri sekä pippurit. Silppua puolet tillistä päälle. Peitä kalan pinta muovilla tai käännä se kahtia niin, että nahkapuoli on päälläpäin. Kiedo kalapaketti tiiviisti voipaperiin ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi. Käännä kalaa välillä, jos mahdollista.Ota kala jääkaapista ja raaputa pinta veitsellä kaapien puhtaaksi mausteista. Peitä kalan lihapinta punajuuriraastella ja laita se taas samalla tavalla jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi.Kaavi punajuuriraaste pois. Se on värjännyt kalan lihan punajuuren väriseksi. Leikkaa kirjolohifilee terävällä veitsellä ohuiksi vinoviipaleiksi, joissa on punainen reuna, ja laita vadille tillin ja sitruunalohkojen kanssa. Tarjoa alkupalana.