Punajuurijauhelihapaistos
Tykkäämiset
8 1
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

uuniruoka, pääruoka, helppo, kohtuuajassa, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa

Punajuurijauhelihapaistos

8 annosta
Kohtuuajassa
Helppo

 

Punajuuri, jauheliha ja sinihomejuusto ovat kuin kutsutut toistensa kanssa samaan laatikkoon.

Lisää

Ainesosat

  • 10 kpl
    isoja punajuuria
  • 1 kg
    paistijauhelihaa
  • 1 pkt
    sinihomejuustoa
  • 2 rkl
    öljyä
  • 1 tl
    timjamia
  • 1 prk
    ruokakermaa
  • 1 tl
    mustapippuria myllystä
  • 1 tl
    karkeaa merisuolaa
 

Ohjeet

Valitse riittävän suuria punajuuria, jotta kuorimisessa ei mene liikaa aikaa. Kuori punajuuret ja suikaloi ne veitsellä tasakokoisiksi ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon ja lisää mukaan öljyä, merisuolaa, timjamia ja hiukkasen mustapippuria. Kumoa lautanen kulhon päälle, ja höpsötä suikaleita siten että suikaleet ja mausteet sekoittuvat hyvin.

Paista jauheliha kuumassa pannussa ja mausta se merisuolalla ja mustapippurilla.

Voitele uuniin kerralla mahtuvat vuoat öljyllä ja lisää vuokiin kerroksittain punajuuria, jauhelihaa ja homejuustonokareita. Punajuurikerros alimmaiseksi ja ylimmäiseksi. Lopuksi lisää purkki ruokakermaa vuokien pohjalle. Jos kaappiin on jäänyt pussinpohjaan juustoraastetta, senkin voit lisätä, mutta vasta kypsymisen loppuvaiheessa.

Kypsennä vuokia miedolla lämmöllä siten, että punajuuret ovat kypsiä. Alkuun lämpö voi olla vähän enemmän, mutta kun punajuuret kiehuvat voit vähentää lämpöä.