Punajuurikakku
Tykkäämiset
0 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_lokakuun_reseptit, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, Pohjoismaat, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset, muut

Punajuurikakku

12 annosta

 

Punajuurikakku on porkkanakakun muunnos. Jos haluat kuorrutetta myös kakun täytteeksi, tuplaa kuorrutteen määrä.

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    punajuuria
  • 200 g
    margariinia tai voita
  • 4
    munaa
  • 2 dl
    sokeria
  • 1 dl
    fariinisokeria
  • 5 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 2 tl
    kanelia
  • 1 tl
    inkivääriä
  • 0.5 tl
    kardemummaa
  • 75 g
    saksanpähkinöitä tai manteleita
  • Kuorrutus
  • 200 g
    maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g
    pehmeää margariinia tai voita
  • 1.5 dl
    tomusokeria
  • 1.5 rkl
    sitruunamehua
  • 25 g
    saksanpähkinöitä
 

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Peitä pohja leivinpaperilla. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kuori ja raasta hienolla terällä. Sulata rasva. Hienonna pähkinät. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan punajuuriraasteen, rasvan ja pähkinöiden kanssa. Kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet vatkaimella. Anna kakun jäähtyä. Kuorruta kakku ja koristele pähkinöillä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA