Punajuurikakku
Tykkäämiset
2 2
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

muut, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, gluteeniton, omenaton, suklaaton, jälkiruoka, sisältää maitoa, sisältää viljaa, sisältää pähkinöitä, sisältää munaa, Pohjoismaat, kasvisruoka, sisältää gluteenia, sisältää sitrusta, sisältää sokeria, sisältää vehnää

Punajuurikakku

12 annosta

 

Punajuurikakku on porkkanakakun muunnos. Jos haluat kuorrutetta myös kakun täytteeksi, tuplaa kuorrutteen määrä.

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    punajuuria
  • 200 g
    margariinia tai voita
  • 4
    munaa
  • 2 dl
    sokeria
  • 1 dl
    fariinisokeria
  • 5 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 2 tl
    kanelia
  • 1 tl
    inkivääriä
  • 0.5 tl
    kardemummaa
  • 75 g
    saksanpähkinöitä tai manteleita
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Kuorrutus
  • 200 g
    maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g
    pehmeää margariinia tai voita
  • 1.5 dl
    tomusokeria
  • 1.5 rkl
    sitruunamehua
  • 25 g
    saksanpähkinöitä
 

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Peitä pohja leivinpaperilla. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kuori ja raasta hienolla terällä. Sulata rasva. Hienonna pähkinät. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan punajuuriraasteen, rasvan ja pähkinöiden kanssa. Kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet vatkaimella. Anna kakun jäähtyä. Kuorruta kakku ja koristele pähkinöillä.