Punajuurilohi
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, vähähiilihydraattinen, proteiinipitoinen, sisältää sokeria, Pohjoismaat, sisältää kalaa, sisältää maitoa, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, pääruoka

Punajuurilohi

8 annosta

 

Tarjoa lohi piparjuurismetanan kanssa.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    lohifileetä
  • 1 rkl
    karkeaa merisuolaa
  • 1
    tuoretta tilliä
  • Mausteliemi
  • 2
    punajuurta
  • 4 dl
    vettä
  • 1.5 dl
    valkoviinietikkaa
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 rkl
    suolaa
  • 1 tl
    kokonaisia maustepippureita
  • 1 tl
    sinapinsiemeniä
  • 1
    laakerinlehti
  • Piparjuurismetana
  • 2 prk
    smetanaa
  • 2.5 rkl
    piparjuuritahnaa
 

Ohjeet

Ripottele suola kalan pinnalle ja anna suolautua jääkaapissa yön yli. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta mausteliemen ainekset kattilassa ja lisää punajuuriviipaleet liemeen. Keitä 8–10 minuuttia, kunnes punajuuret ovat napakan kypsiä. Jäähdytä liemi kylmäksi. Pyyhi lohifilee ja leikkaa nahattomaksi. Leikkaa filee kuutioiksi ja aseta kulhoon kerroksittain lohipaloja ja punajuuriviipaleita. Kaada päälle kylmä mausteliemi ja peitä kelmulla. Anna maustua 1–2 vuorokautta. Tarjoa lohipalat piparjuurismetanan kanssa.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA