Punaviinilammas
Tykkäämiset
7 4
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää nautaa, sisältää lammasta, sisältää lihaa, pääsiäisherkut

Punaviinilammas

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1
    iso kesäkurpitsa
  • 1 kg
    lampaan tai karitsan paistia
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 2.5 dl
    vettä
  • 3 rkl
    öljyä
  • 0.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 4
    salottisipulia
  • 4
    porkkanaa
  • 1.5 dl
    punaviiniä
  • 0.8 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 3
    valkosipulin kynttä
  • 1
    lihaliemikuutio
  • 1.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Mikäli käytät pakastelammasta, anna lampaanpaistin sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Ota paisti huoneenlämpöön vähän ennen paistamista ja poista muovipakkaus. Puhdista liha kalvoista. Leikkaa paisti noin 2 cm:n paloiksi ja kierittele palat suolalla ja pippurilla maustetuissa jauhoissa. Kuumenna rasva padassa. Ruskista lammaspalat erissä joka puolelta. Kuumenna oliiviöljy toisessa kasarissa. Kuori salottisipulit ja paista ne kokonaisina miedolla lämmöllä läpikuultaviksi. Kuori valkosipulinkynnet ja porkkanat. Viipaloi porkkanat ja kesäkurpitsat. Lisää kasvikset, vesi, liemikuutio, viini ja lammaspalat sipulien joukkoon. Anna kiehahtaa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Siirrä kaikki pataan tai uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 1 1/2 tuntia, kunnes lammas on mureaa.