Puolukka-kauramurupiirakka
Tykkäämiset
2 2
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, makeat leivonnaiset, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, helppo, jälkiruoka, kohtuuajassa, sisältää maitoa, sisältää viljaa, sisältää laktoosia, sisältää munaa, suomalainen, kasvisruoka, sisältää gluteenia, sisältää sokeria, sisältää vehnää, hiilihydraattipitoinen, kuitupitoinen, proteiinipitoinen

Puolukka-kauramurupiirakka

1:lle hengelle
Kohtuuajassa
Helppo

 

Piirakka on herkullista sellaisenaan mutta vaniljakastike kruunaa annoksen.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 3 dl
    kaurahiutaleita
  • 2 dl
    vehnäjauhoa
  • 1 tl
    ruokasoodaa
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 2 dl
    sokeria
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 2 dl
    turkkilaista jogurttia
  • 75 g
    voita
  • 1 tl
    kanelia
  • -
  • 2.5 dl
    puolukoita
  • 3 rkl
    sokeria
  • Kauramuru
  • 50 g
    voita
  • 1 dl
    sokeria
  • 2 dl
    kaurahiutaleita
 

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat, sulatettu voi sekä turkkilainen jugurtti. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota uunivuoka/piirakkavuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri. Levitä sokeroidut puolukat taikinan päälle.

Valmista kauramuruseos. Sekoita sulatettu voi, sokeri ja kaurahiutaleet keskenään. Ripottele seos piirakan päälle.

Paista piirakka 200 asteessa (kiertoilmauunissa 180 asteessa) noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Piirakka on herkullista sellaisenaan mutta vaniljakastike kruunaa annoksen.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA