Puolukkagraavattu lohi
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

vähähiilihydraattinen, sisältää sokeria, suomalainen, sisältää kalaa, välipala, lisäkkeet, alkuruoka, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, säilöntä

Puolukkagraavattu lohi

6 annosta

 

Graavilohen sähäkänpunainen sävy syntyy puolukasta.

Lisää

Ainesosat

  • 600 g
    lohifileetä
  • 2 dl
    puolukkaa
  • 2 rkl
    karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl
    sokeria
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) rouhittua mustapippuria
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) rouhittua valkopippuria
  • 1 rkl
    puolukoita
  • 1 kpl
    tuoretta tilliä
 

Ohjeet

Poista lohesta ruodot. Murskaa marjoja hieman haarukalla tai perunanuijalla.

Ripottele suola, sokeri ja pippurit ja levitä puolukat kalan pinnalle. Leikkaa fileepala kahteen osaan ja paina palat vastakkain. Kääri kala tiiviisti tuorekelmuun ja anna graavautua jääkaapissa pienen painon alla 1–2 vuorokautta.

Pyyhi mausteet fileen pinnalta ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Koristele puolukoilla ja tillinoksilla.