Puolukkakuohu
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, vegaaninen, sisältää sokeria, kasvisruoka, suomalainen, gluteeniton, juoma, muut

Puolukkakuohu

4 annosta

 

Juhlan alkumalja sekoitetaan itse tehdystä puolukkasiirapista ja pirskahtelevasta kuohuviinistä.

Lisää

Ainesosat

  • 5 dl
    kuivaa kuohuviiniä
  • 3.5 rkl
    puolukkasiirappia
  • 1 rkl
    jäisiä puolukoita
  • Puolukkasiirappia
  • 3 dl
    puolukoita (pakaste)
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 1 dl
    vettä
 

Ohjeet

Tee siirappi edellisenä päivänä. Mittaa puolukat ja vesi kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Siivilöi kulhoon ja painele marjoista kaikki mehu talteen. Kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä 2–3 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä.

Annostele siirappia kuohuviinilaseihin. Täytä lasi kuohuviinillä ja lisää muutama jäinen puolukka.

Tee kauniit puolukanvarpukoristeet näin: Sekoita kananmunan valkuaisen rakenne rikki. Kaada reilu kerros sokeria lautaselle. Ota pieni puolukanvarpu ja sivele valkuaista pullasudilla puolukanlehtien molemmille puolille. Kääntele varpua sokerissa niin, että sokeri tarttuu kunnolla lehtiin. Anna kuivua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia.