Purjo-perunasosekeitto
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

keitto, pääruoka, gluteeniton, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, alkuruoka, sisältää maitoa, suomalainen, Pohjoismaat, kasvisruoka, suolainen

Purjo-perunasosekeitto

4 annosta

Lisää

Ainesosat

  • mustapippuria
  • 1 prk
    Valio Koskenlaskija® Ruokaa maustamaton
  • 2 isoa
    jauhoista perunaa
  • 2 isoa
    purjoa
  • 1
    luomukasvisliemikuutio
  • perunan kuoria
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
  • 8 dl
    vettä
  • ripaus
    suolaa
 

Ohjeet

Pese perunat ja halkaistu purjo hyvin. Kuori perunat, säästä kuoret. Paloittele perunat ja purjo.

Lisää kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.

Soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi.

Lisää Koskenlaskija, sekoita. Anna kiehahtaa samalla sekoitellen. Tarkista suola. Nosta kattila levyltä, peitä kannella.

Sekoita perunankuorien joukkoon Oivariini. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 250 asteessa n. 4 min tai paista pannulla, kunnes kuoret rapeutuvat.

Tarjoa peruna-purjososekeitto paahdettujen perunankuorilastujen kanssa.