Pyttipannusalaatti
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

helmikuun reseptit, sisältää sitrusta, kasvisruoka, sisältää munaa, pääruoka, paistokset, muut, salaatti

Pyttipannusalaatti

4 annosta

 

Reilusti rapeaa kiinankaalia ja tilkka purjovinegrettiä, niin pyttipannukin käy salaatista.

Lisää

Ainesosat

  • 4 kpl
    perunaa
  • 4 kpl
    kananmunaa
  • 0.5 kpl
    purjoa
  • 1 kpl
    porkkana
  • 1 kpl
    paprika
  • 0.5 kpl
    kiinankaalia
  • 1 prk
    (240 g) kikherneitä suolaliemessä
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1 kpl
    sitruunan mehu
  • 2 rkl
    tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
  • 0.5 tl
    cayennenpippuria
  • Purjokastike
  • 0.5 kpl
    purjoa
  • 2 rkl
    öljyä
  • 0.5 dl
    öljyä
  • 2 rkl
    etikkaa
  • 2 tl
    hunajaa
  • 1 tl
    suolaa
  • 0.5 dl
    vettä
 

Ohjeet

Keitä perunat kypsiksi ja kananmunat koviksi.

Halkaise, huuhtele ja viipaloi koko purjo.

Ota puolet purjosta ja tee kastike. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota purjoa keskilämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes se on pehmeää. Laita kuullotettu purjo, ½ dl öljyä, etikka ja hunaja teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta, mausta suolalla ja ohenna vedellä.

Paloittele perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Pilko paprika ja suikaloi kaali. Valuta kikherneet siivilässä.

Kuumenna öljy pannulla. Laita loppu purjo, perunat ja porkkanat pannulle. Paista 5 minuuttia. Lisää paprikat ja kikherneet. Paista vielä 5 minuuttia. Lisää sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita kaali joukkoon. Viimeistele kananmunalohkoilla ja purjokastikkeella.