Rahkaletut
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää sokeria, Itä-Eurooppa ja Baltia, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, keskitaso, kohtuuajassa, välipala, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, paistokset

Rahkaletut

2:lle hengelle
Kohtuuajassa
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 3 dl
    kananmunaa
  • 3 dl
    maitoa
  • 1 dl
    maitorahkaa
  • 1.2 dl
    vehnäjauhoa
  • 1.2 dl
    täysjyvävehnäjauhoa
  • 0.5 dl
    kauraleseitä
  • 2 dl
    sokeria
  • 1 dl
    vaniljasokeria
  • dl
    ripaus suolaa
 

Ohjeet

Riko munat kulhoon ja lisää maito. Mitä rasvaisempaa maitoa, sitä parempaa. Vatkaa munien rakenne rikki.

Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi.

Lisää jauhot ja sekoita.

Lisää leseet ja sokerit.

Anna taikinan tekeytyä hetki. Maista ja lisää hieman suolaa, jotta taikinasta tulee happamanmakea.

Paista paksuhkoja lettuja keskikuumalla pannulla käyttäen reilusti margariinia.

Helpointa rahkalettujen tekeminen on "pikkulettupannulla". Jos paistat ne tavallisella paistinpannulla, pidä huoli, ettei lettu juutu keskikohdastaan kiinni pannuun. Rahkaletut palavat herkästi, koska taikinassa on paljon maitoa ja vähän rasvaa.

Kunnon rahkalettutaikina on niin maistuva, etteivät rapeiksi paistetut letut välttämättä tarvitse kylkiäisiä ollenkaan.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA