Rahkapiirakat
Tykkäämiset
8 4
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, pannulla, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Rahkapiirakat

24:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Pullataikina:
  • 0.5
    kananmuna
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 rkl
    kardemummaa
  • 2.5 dl
    maitoa
  • 0.5 pakettia
    hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
  • 100 g
    margariinia
  • 7 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 tl
    suolaa
  • Täyte:
  • 1 tl
    raastettua sitruunankuorta
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 250 g
    maitorahkaa
  • 0.5 dl
    kermaa
  • 1
    kananmuna
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 0.5 dl
    rusinoita
  • Voiteluun:
  • 0
    munaa
 

Ohjeet

Valmista pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoja. Riko muna kuppiin ja vatkaa sen rakenne rikki. Käytä taikinaan puolet munasta ja loppu voiteluun. Lisää taikinanesteeseen muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Alusta suurin osa jauhoista joukkoon ja lisää pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty margariini. Lisää vielä tarvittaessa hiukan jauhoja, niin että saat kimmoisan, mutta pehmeän taikinan. Anna taikinan kohota muovilla tai liinalla peitettynä lämpimässä paikassa. Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna nousta hyvin liinalla ja muovilla peitettynä vedottomassa paikassa. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Paina kohonneisiin pulliin esimerkiksi lasin pohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi syvennykseen täytettä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Vaihtelua täytteeseenSamaan tapaan valmistat muitakin piirakoita. Rahkapiirakoita voi rikastaa panemalla syvennykseen ensin muutaman omenanlohkon ja levittämällä päälle rahkaseosta. Mustikkapiirakoiden täytteeksi sekoitetaan pakastemustikoiden joukkoon sokeria ja hiukan perunajauhoja. Täytteeksi käyvät myös sokeroitu puolukkasurvos ja paistonkestävät marmeladit.