Rahkapullat
Tykkäämiset
19 11
Osuvuus
95%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, pääsiäisherkut

Rahkapullat

20:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Pullataikina
  • 87.5 g
    margariinia
  • 6 dl
    vehnäjauhoa, noin
  • 1 tl
    kardemummaa
  • 0.8 dl
    sokeria
  • 2.5 dl
    maitoa
  • 25 g
    tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
  • 0.5
    muna
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 1 prk
    maitorahkaa
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 0.5
    muna
  • 0.5 dl
    sokeria
 

Ohjeet

Laita rahka siivilään valumaan taikinan valmistamisen ajaksi. Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee 42 asteisen nesteen ja hiiva lisätään jauhojen kanssa. Sekoita maitoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla. Kauli taikina isoksi levyksi. Levitä rahkatäyte taikinalevylle. Kääri levy löyhälle rullalle ja leikkaa rullasta viipaleita. Nosta pellille leivinpaperin päälle kohoamaan. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.