Raidallinen juurespatee
Tykkäämiset
4 1
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, lisäkkeet, välipala, vaikea, uunissa, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää maitoa, sisältää laktoosia

Raidallinen juurespatee

8:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • Punajuurimassa:
  • 0
    rouhittua mustapippuria
  • 1
    muna
  • 200 g
    punajuuria
  • 0.5 tl
    rakuunaa
  • 0.5 dl
    kuohukermaa
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Parsakaalimassa:
  • 0
    jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl
    voita tai margariinia
  • 1
    muna
  • 200 g
    parsakaalia
  • 0.5 dl
    kuohukermaa
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Porkkanamassa:
  • 1 rkl
    voita tai margariinia
  • 2 tl
    hunajaa
  • 200 g
    kuorittuja porkkanoita
  • 0.5 tl
    rakuunaa
  • 1
    muna
  • 0.5 dl
    kuohukermaa
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Keitä punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta. Keitä porkkanat ja parsakaalit erikseen vähässä vedessä, jossa on nokare rasvaa ja suolaa. Kaada vesi pois ja jäähdytä kypsät kasvikset ja soseuta ne erikseen. Lisää jokaiseen juuressoseeseen loput mausteet, munat ja kerma. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Täytä vuoka ensin punajuurimassalla ja tasoita pinta. Lisää parsakaalimassa ja tasoita pinta. Levitä lopuksi pinnalle tasaisesti porkkanamassa. Peitä vuoka foliolla ja nosta se uunivuokaan. Kaada uunivuokaan haudutusvettä noin puolet vuoan vetoisuudesta. Kypsennä pateeta vesihauteessa 200 asteessa uunissa noin tunti tai kunnes massa on hyytynyt. Anna vuoan jäähtyä ennen kumoamista. Kumoa varovasti kypsä patee vadille.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA