Raikas hyytelökakku
Tykkäämiset
2 3
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, laktoositon, maidoton, vähälaktoosinen, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Raikas hyytelökakku

14:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 75 g
    maidotonta margariinia
  • 200 g
    Digestive-keksejä
  • Täyte
  • 6
    liivatelehteä
  • 1.2 dl
    persikka-soijajogurttia
  • 1 dl
    sokeria
  • 2 tl
    vanilliinisokeria
  • 4 dl
    vispautuvaa kauravanilja-kastiketta
  • 3 rkl
    sitruuna- tai appelsiinimehua
  • Pinnalle
  • 2 dl
    mangososetta (esim. lastenruokahyllystä)
 

Ohjeet

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa leivinpaperista n. 22-24 cm kokoisen irtoreunaisen vuoan pohjan kokoinen pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon persikkajogurtti. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruuna- tai appelsiinimehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhan huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Levitä mangosose hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Resepti Päivi Hyry, JokirinneYhteishyvä 0505