Raikas lohi-parsacocktail
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

Huhtikuun Reseptit, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää kalaa, välipala, alkuruoka, gluteeniton

Raikas lohi-parsacocktail

5 annosta

 

Lime-inkiväärimarinoitu lohi ja sitruksinen parsasalsa ovat kevään raikkain alkupala.

Lisää

Ainesosat

  • 500 g
    lohifileetä
  • 6 kpl
    limeä
  • 1 dl
    valkoviinietikkaa
  • 1 rkl
    inkivääriä raastettuna
  • 0.5 kpl
    chiliä
  • 3 rkl
    sokeria
  • 2 tl
    sinappia
  • 3 dl
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
  • Parsa-sitrussalsa
  • 0.5 kpl
    nippua (250 g) vihreää tankoparsaa
  • 1 kpl
    avokado
  • 1 kpl
    verigreippi
  • 2 kpl
    appelsiinia
  • 2 kpl
    mandariinia
  • 0.5 kpl
    ruukkua korianteria
  • 1 tl
    sokeria
  • 0.2 tl
    (¼ tl) rouhittua mustapippuria
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Poista lohifileestä ruodot. Leikkaa 1 ½ cm:n kuutioiksi.

Purista limeistä mehu kulhoon. Lisää vesi ja etikka.

Raasta inkivääri ja paloittele chili. Lisää ne ja mausteet nesteeseen. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.

Lisää kalat kulhoon niin, että ne peittyvät marinadiin. Laita jääkaappiin 2–3 tunniksi. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.

Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa parsat 2 cm:n paloiksi.

Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja leikkaa sitrukset kalvottomiksi lohkoiksi, puolita lohkot. Hienonna korianteri. Yhdistä salsan ainekset kevyesti sekoittaen.

Valuta lohikuutiot ja nostele salsaan. Jaa annosmaljoihin.

Vinkki: Laita lohi-parsacocktailia vadille salaatin päälle ja tarjoa noutopöydässä.