Raitajuurikeitto
Tykkäämiset
0 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

proteiinipitoinen, kasvisruoka, Pohjoismaat, sisältää maitoa, kohtuuajassa, alkuruoka, helppo, keitto

Raitajuurikeitto

4 annosta
Kohtuuajassa
Helppo

 

Raitajuurikeiton resepti syntyi kasviskokin keittiössä siten, että ostin vahingossa kaupasta raitajuuria! Tarkoitus oli ostaa punajuuria. Raitajuuri onkin punajuuren kaltainen juures, jota viljellään mm. Ahvenanmaalla. Puna-valkoinen raitajuuri itsessään ei ole kovin voimakkaan makuinen juures, mutta vuohenjuusto antaa keittoon makua.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    valkosipulin kynsi
  • 200 g
    vuohenjuustoa
  • 500 g
    Raitajuuria
  • 200 g
    Luomupalsternakkaa
  • 8 dl
    kasvislientä
  • tilkka öljyä
  • 1
    tuoretta timjamia
 

Ohjeet

Laita kasarin pohjalle tilkka öljyä. Kuori ja lohko raitajuuret sekä palsternakka, ja lisää ne kasariin. Kuori myös valkosipuli ja lisää se kasarin. Kuullota juurekset öljyssä.

Lisää kasvisliemi noin 8 dl. Keitä juureksia, kunnes raitajuuret ja palsernakka tuntuvat pehmeiltä.

Lisää vuohenjuusto ja anna sen sulaa mukaan keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Jos keitto on liian paksua, niin lisää tarvittaessa loraus kasvilientä.

Annostele keitto suoraan keittolautasille. Koristele keittoannokset tuoreella timjaminoksalla.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA