Ranskalainen Fougasse-leipä
Tykkäämiset
5 0
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

sisältää gluteenia, aamiainen / välipala, suolaiset leivonaiset, leivät ja hampurilaiset, laktoositon, maidoton, munaton, pähkinätön, sitrukseton, helppo, alkuruoka, lisäkkeet, välipala, kohtuuajassa, sisältää viljaa, ranskalainen, välimeri, sisältää gluteenia

Ranskalainen Fougasse-leipä

4:lle hengelle
Kohtuuajassa
Helppo

 

Leipää Välimeren keittiöstä

Lisää

Ainesosat

  • 4 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 pss
    kuivahiiva
  • 1 tl
    jauhettu mustapippuri
  • 3 tl
    sokeri
  • 3 rl
    oliiviöljy
  • 100 g
    kivettömiä mustia oliiveja
  • 2 dl
    vesi
  • 1 tl
    merisuola
 

Ohjeet

Mittaa jauhot ja kaada ne isoon kulhoon. Sekoita jauhoihin kuivahiiva. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja mittaa siihen hieno merisuola, sokeri, pippuri, oliiviöljy ja kädenlämpöinen vesi. Sekoita ainekset. Vaivaa taikinaa kymmenen minuuttia. Nosta kohoamaan kostean leivinliinan alle noin tunniksi. Leikkaa oliivit renkaiksi. Vaivaa kohonnut taikina yhdessä oliivirenkaiden kanssa ja muotoile se soikeaksi leiväksi. Leikkaa leivän pintaan terävällä veitsellä vinoja viiltoja ja jauhota pinta. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja anna leivän kohota uunin lämpenemisen ajan. Pirskottele hieman oliiviöljyä leivän päälle ja halutessasi ripottele muutamia merisuolakiteitä pinnalle. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä leipä ennen leikkaamista.