Ranskalainen kalakeitto
Tykkäämiset
0 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, keittämällä, keitto, kalaa, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää mereneläviä, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Ranskalainen kalakeitto

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    mustapippuria
  • 0
    tuoretta basilikaa
  • 300 g
    kalakuutioita (esim. pakastesei)
  • 1 l
    timjamia
  • 2
    valkosipulin kynttä
  • 2 pussia
    (à 250 g) pakastekasvissuikaleita
  • 2 tl
    sitruunamehua halutessasi
  • 8 dl
    kalalientä fondista tai kuutioista
  • 4 rkl
    tomaattisosetta
  • 1 prk
    veteen säilöttyjä simpukoita
  • Lisäksi:
  • 0
    valkosipulimajoneesia
  • 0
    patonkia tai lämpimiä leipiä
 

Ohjeet

Kiehauta kalaliemi. Lisää joukkoon simpukoista valutettu liemi. Mausta liemi tomaattisoseella, valkosipulilla ja timjamilla. Lisää kiehuvaan liemeen pakastekasvikset ja kalakuutiot. Mausta mustapippurilla sekä halutessasi sitruunamehulla. Keitä hiljalleen 5-10 minuuttia riippuen käytätkö tuoretta tai pakastekalaa. Lisää simpukat. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää keittoon runsaasti hienonnettua basilikaa. Tarjoa lisänä murskatulla valkosipulilla maustettua majoneesia ja patonkia tai paahtoleipäviipaleita, jotka on voideltu margariinilla ja joille on siroteltu persiljaa tai timjamia ja pantu kuumaan uuniin muutamaksi minuutiksi.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA