Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Ranskalainen kalakeitto
Tykkäämiset
51 47
Osuvuus
97%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keittämällä, keitto, kalaa, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää sitrusta

Ranskalainen kalakeitto

6:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 0
    muutama oksa tuoretta timjamia
  • 300 g
    lohta, kuhaa tai siikaa tai kaikkia
  • 1
    sitruunan mehu
  • 1
    sipuli hiennonnettuna
  • 1
    porkkana viipaleina
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 2 dl
    valkoviiniä
  • 0.5
    purjoa suikaleina
  • 0.5 tl
    sahramia haluttaessa
  • 8 dl
    kalalientä
  • 4
    tomaattia kuutioina
  • 300 g
    pakastekalaa, esim. seitiä
  • 1
    lehtisellerin varsi viipaleina
  • 1 tl
    cayennenpippuria
  • 1 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 0
    paahdettua valkoista leipää
  • Rouille-kastike
  • 0
    pippuria
  • 1 dl
    oliiviöljyä
  • 1
    punainen paprika
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 1
    muna
  • 1.5
    tabascoa
  • 1 viipale
    vaalea leipää
  • 1 rkl
    tomaattipyrettä
  • 0
    suolaa
 

Ohjeet

Kalakeitto

Paloittele kalat ja mausta ne sitruunanmehulla. Kuullota kattilassa ensin sipulit, purjosuikaleet, porkkana- ja selleriviipaleet sekä tomaattikuutiot. Lisää sahrami ja kääntele hetken aikaa. Kaada päälle kuuma kalaliemi ja valkoviini. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää kalapalat sekä mausteet. Anna kiehua vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Tarjoile keitto höyryävän kuumana paahdettujen leipäviipaleiden ja valkosipulikastikkeen kanssa.

Kastike

Poista paprikasta kanta ja siemenet. Sekoita muut ainekset paitsi öljy tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy tahnan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Säilyy tiiviissä astiassa viileässä muutaman päivän.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA