Ranskalainen lammaspata
Tykkäämiset
1 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

proteiinipitoinen, sisältää selleriä, sisältää lammasta, sisältää sokeria, sisältää lihaa, ranskalainen, suklaaton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka, paistokset, muut

Ranskalainen lammaspata

6 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 1
    (1,2 kg) maustettu karitsanpaisti
  • 2
    sipulia
  • 1
    valkosipuli
  • 1
    porkkana
  • 1
    pala selleriä
  • 3 rkl
    tomaattisosetta (pyree)
  • 5 dl
    lihalientä
  • 1 dl
    valkoviinia, halutessasi
  • 1.5
    rosmariinin oksaa
  • 1
    laakerinlehti
  • 1
    ripaus sokeria
  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 1
    pieni kesäkurpitsa
  • 1
    punainen paprika
  • 1 dl
    oliiveja
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Leikkaa paisti paloiksi. Ruskista palat useassa erässä kuumalla pannulla öljytilkassa ja siirrä pataan.

Leikkaa valkosipulin yläpäästä pois viipale ja pane valkosipuli kokonaisena pataan. Lisää paloiteltu porkkana, selleri, tomaattipyree ja sen verran lihalientä (ja valkoviiniä), että lihapalat juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet ja pane pata ensin 225-asteiseen uuniin 30 minuutiksi.

Laske lämpö 175 asteeseen, peitä pata kannella ja anna ruoan kypsyä noin 2 tuntia. Viipaloi kesäkurpitsa, kuutioi paprika ja valuta oliivit liemestään. Lisää kasvikset pataan ja kypsennä vielä puolisen tuntia.