Ranskalainen lihapata
Tykkäämiset
76 14
Osuvuus
98%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pataruoka, kastikkeet, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Ranskalainen lihapata

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 rkl
    margariinia
  • 1
    sipuli
  • 1
    valkosipulinkynsi
  • 1 dl
    hillosipuleita
  • 1
    lihaliemikuutio
  • 2 rkl
    vehnäjauhoja
  • 2 tl
    öljyä
  • 2
    porkkanaa
  • 3 dl
    punaviiniä
  • 3 dl
    vettä
  • 0.5 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 600 g
    naudan paistia
  • 1 prk
    (200/115 g) kokonaisia säilykeherkkusieniä
  • 1 prk
    (400 g) yrttitomaattimurskaa
  • 1 tl
    timjamia
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä pannulla. Siirrä ruskistuneet lihapalat pataan. Puhdista pannu välillä ja ruskista sipulilohkot sekä hienonnettu valkosipulikynsi öljyssä. Sekoita ne lihapalojen joukkoon. Paloittele kuoritut porkkanat ja kääntele ne valutettujen herkkusienien ja hillosipuleiden kanssa myös pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada pataan. Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Hauduta pataa uunissa 150 asteessa 1 1/2?2 tunnin ajan. Tarjoile perunoiden tai riisin sekä tuoreen patongin ja salaatin kanssa.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA