Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Ranskalainen sipulipiiras
Tykkäämiset
2 6
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

välipala, uunissa, tulinen, kylmänä, kasvisruoka, leivonnaiset, suolaiset leivonaiset, edullinen, klassikko, laktoositon, maidoton, munaton, sisältää viljaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa

Ranskalainen sipulipiiras

1:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 5.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.3 pakettia
    hiivaa
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 2.5 dl
    maitoa (vettä)
  • 1 tl
    suolaa
  • Pinnalle
  • 1 tl
    timjamia
  • 1 kpl
    sipulia
  • 1
    laakerinlehti
  • 1 prk
    anjovista
  • 22.5 kpl
    mustaa oliivia
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Valmista täyte. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä, mikä vie noin puoli tuntia. Mausta suolalla, timjamilla ja murskatulla laakerinlehdellä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja alusta joukkoon jauhoja niin,että saat kimmoisan taikinan. Lisää lopuksi joukkoon myös öljy. Anna taikinan kohota peitettynä. Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi pellin kokoiseksi levyksi. Anna senkin kohota hetki liinalla peitettynä. Valuta anjovikset ja jaa ne pitkittäin kahtia. Levitä jäähtynyt sipuliseos kohonneelle taikinalle ja asettele pinnalle anjovikset ristikoksi ja painele sinne tänne oliiveja. Paista 225-asteisessa uunissa 15?20 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA