Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Raparperi lettukakku
12 annosta

” Lettukakku on takuuvarma koko perheen suosikki. Täytteeksi sopivat myös marjat ja hillot.
Ainesosat
- Lettutaikina
-
3kananmunaa
-
7 dlmaitoa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1.5 dlohrajauhoja
-
0.5 dljuoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta
-
0.5 tlsuolaa
- Raparperi-sitruunatäyte
-
250 graparperia
-
0.5 dlsokeria
-
1 rklvettä tai sitruunamehua
-
2 dlkuohukermaa
-
250 gmascarponejuustoa
-
0.5 dllemon curd -sitruunatahnaa
- Koristeeksi
-
1tomusokeria
Ohjeet
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon loppu maito ja rasva. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia. Paista taikinasta noin 12 isoa, paksuhkoa lettua. Anna lettujen jäähtyä. Huuhtele ja paloittele raparperit. Siirrä palat sokerin ja veden tai mehun kanssa kattilaan. Keitä, kunnes palat juuri ja juuri pehmenevät. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sitruunatahna. Levitä letulle täytettä ja lusikoi päälle raparperinpaloja. Kokoa letuista ja täytteistä kakku. Kaada päälle loppu täyte ja raparperit. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
© SOK