Raparperi lettukakku
Tykkäämiset
1 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, pähkinätön, omenaton, makeat leivonnaiset

Raparperi lettukakku

12 annosta

 

Lettukakku on takuuvarma koko perheen suosikki. Täytteeksi sopivat myös marjat ja hillot.

Lisää

Ainesosat

  • Lettutaikina
  • 3
    kananmunaa
  • 7 dl
    maitoa
  • 2 dl
    vehnäjauhoja
  • 1.5 dl
    ohrajauhoja
  • 0.5 dl
    juoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Raparperi-sitruunatäyte
  • 250 g
    raparperia
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 1 rkl
    vettä tai sitruunamehua
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 250 g
    mascarponejuustoa
  • 0.5 dl
    lemon curd -sitruunatahnaa
  • Koristeeksi
  • 1
    tomusokeria
 

Ohjeet

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon loppu maito ja rasva. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia. Paista taikinasta noin 12 isoa, paksuhkoa lettua. Anna lettujen jäähtyä. Huuhtele ja paloittele raparperit. Siirrä palat sokerin ja veden tai mehun kanssa kattilaan. Keitä, kunnes palat juuri ja juuri pehmenevät. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sitruunatahna. Levitä letulle täytettä ja lusikoi päälle raparperinpaloja. Kokoa letuista ja täytteistä kakku. Kaada päälle loppu täyte ja raparperit. Siivilöi pinnalle tomusokeria.