Raparperi-mansikkakiisseli
Tykkäämiset
14 3
Osuvuus
92%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, keittämällä, keitto, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää soijaa

Raparperi-mansikkakiisseli

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    sokeria
  • 2
    raparperin vartta
  • 0.5 l
    tuoreita mansikoita
  • 7 dl
    laimeaa mansikkamehua
  • Suurus:
  • 1 dl
    kylmää vettä
  • 3 rkl
    perunajauhoja
  • Lisäksi:
  • 1 rkl
    vaniljasokeria
 

Ohjeet

Pilko raparperit pieniksi paloiksi ja laita kattilaan veden ja sokerin kanssa. Keitä, kunnes raparperit hajoavat hieman. Sekoita perunajauhot veteen ja kaada suurus koko ajan sekoittaen kattilaan. Anna kiisselin pulpahtaa, mutta älä enää keitä. Lisää joukkoon paloittelut mansikat ja mausta vaniljasokerilla. Kaada kiisseli jäähtymään tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuorruttumisen estämiseksi. Tarjoile kerma- tai vaniljavaahdon kanssa.