Raparperi-marenkipiiras
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, makeat leivonnaiset, jälkiruoka, kohtuuajassa, keskitaso

Raparperi-marenkipiiras

8 annosta
Kohtuuajassa
Keskitaso

 

Herkän kaunis ja herkullinen piirakka.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 100 g
    Voita
  • 1 dl
    Sokeria
  • 1 kpl
    Kananmuna
  • 1.5 dl
    Vehnäjauhoja
  • 1 dl
    Perunajauhoja
  • 1 tl
    Leivinjauhetta
  • 1 tl
    Vaniljasokeria
  • Täyte
  • 5 dl
    Raparperia
  • 1.5 dl
    Sokeria
  • 2 tl
    Maizenaa
  • 0.5 dl
    Vettä
  • 0.5 dl
    Vettä
  • Marenki
  • 3 kpl
    Valkuaisia
  • 1 dl
    Sokeria
 

Ohjeet

Raparperitäyte

Aloita piirakan teko täytteestä. Kuori ja paloittele raparperi. Tarvitset raparperipaloja noin 5 dl.

Laita raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Sekoittele raparpereja keittämisen ajan. Sekoita Maizena hyvin tilkkaan kylmää vettä ja suurusta kiehuva raparperitäyte Maizena-vesi-suurusteella. Anna täytteen kiehahtaa suurustamisen jälkeen. Anna täyte jäähtyä pohjan valmistamisen ajan.

Pohja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää vatkaten joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuokaan jauhotetuin sormin. Lisää raparperitäyte piirakkapohjan päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Marenki

Erottele kananmunista valkuaiset erilleen. Vatkaa valkuiaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri valkuaisvaahtoon. Levitä marenkivaahto piirakan päälle ja laita uuniin 200 asteeseen noin 2-5 minuutiksi. Piirakka on valmis kun marenki saa hieman väriä pintaansa. Makuaisa on, kuinka tummaksi marengin haluaa. Marengin kanssa on oltava varovainen, se ruskistuu todella nopeasti uunissa.

Tarjoile piiras hieman jäähtyneenä.

Piirakan voi valmistaa jo tarjoilua edellisenä päivänä muuten valmiiksi mutta marenki kannattaa laittaa piirakkaan vasta tarjoilupäivänä, marenki ei pidä jääkaappisäilytyksestä vaan kastuu ja muuttuu nahkeaksi jääkaapissa.