Raparperi-pullapiirakka
Tykkäämiset
3 6
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Raparperi-pullapiirakka

12:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    sokeria
  • 2 tl
    kardemummaa
  • 2.5 dl
    maitoa
  • 0.5 pakettia
    (25 g) tuorehiivaa
  • 8 dl
    vehnäjauhoja
  • 50 g
    margariinia
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Täyte:
  • 2 dl
    sokeria
  • 1
    sitruunan raastettu kuori
  • 2 tl
    kanelia
  • 500 g
    raparperinvarsia
  • Päällys:
  • 400 g
    kermaviiliä
  • 1 dl
    sokeria
  • 3
    kananmunaa
 

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon erissä ja vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi pehmeä margariini. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Laita palat kattilaan, ripottele päälle sokeri ja kaneli. Pese ja raasta sitruunan kuori joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia. Sekoita päällyksen ainekset keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kauli pullataikina pellin päälle. Nosta reunoja. Levitä taikinan päälle ensin raparperitäyte ja sen jälkeen kermaviilitäyte. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.