Raparperi-tiramisukakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_toukokuun_reseptit, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää gluteenia, kasvisruoka, italialainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, sitrukseton, pähkinätön, gluteeniton

Raparperi-tiramisukakku

10:lle hengelle

 

Kesäisessä kakussa yhdistyvät ihanasti raparperin raikkaus ja kahvilla maustetun tiramisun täyteläisyys.

Lisää

Ainesosat

  • 6 kpl
    raparperinvartta (noin 1 kg)
  • 1 dl
    sokeria
  • 2 pakettia
    (à 250 g) mascarponejuustoa
  • 1 prk
    (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 2 dl
    vettä
  • Kostutus
  • 1
    keitetyn raparperin liemi
  • 2 tl
    vahvaa pikakahvia
  • Lisäksi
  • 1 kpl
    vaalea valmiskakkupohja
  • 1
    sokeroitua raparperia (ks. ohje) tai 2 rkl mansikkatomusokeria
  • Sokeroitu raparperi
  • 2 kpl
    raparperin vartta
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 dl
    vettä
 

Ohjeet

Kuori raparperit tarvittaessa. Paloittele raparperit. Laita ne, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri sulaa. Anna levätä 5 tuntia huoneenlämmössä. Siivilöi raparperit ja ota liemi talteen kostutusta varten. Käytä hilloutuneet raparperit kakun täytteenä.

Yhdistä mascarpone ja kondensoitu maito vatkaten. Mausta vaniljasokerilla.

Keitä raparperilientä kasaan noin 10 minuuttia. Lisää pikakahvi ja anna jäähtyä hetki. Kostuta alin kakkukerros raparperi-kahviliemellä. Levitä raparperihilloketta ja mascarponeseosta päälle. Täytä samoin seuraava kerros ja levitä loppu mascarponeseos kakun pinnalle. Koristele sokeroidulla raparperilla tai mansikkatomusokerilla.

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Leikkaa raparperit pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Käytä suikaleet sokeriliemessä ja levitä ne vierekkäin leivinpaperoidulle uunipellille. Kuivata suikaleita uunissa 45 minuuttia. Irrota kuivuneet raparperit leivinpaperista lämpiminä.