Raparperilla täytetty Brita-kakku
Tykkäämiset
6 5
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Raparperilla täytetty Brita-kakku

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    tilkka vettä
  • 1 dl
    maitoa
  • 2 dl
    sokeria
  • 2 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 dl
    sokeria
  • 25 g
    mantelilastuja
  • 3 dl
    kuohukermaa
  • 3
    keltuaista
  • 3 tl
    leivinjauhetta
  • 3
    valkuaista
  • 150 g
    margariinia
  • 0.5 tl
    vaniljasokeria
  • 8 dl
    raparperinpaloja
  • 1.5 dl
    sokeria
 

Ohjeet

1. Valmista taikina. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi ja lisää keltuaiset yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa margariinivaahtoon. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle.2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen edelleen vatkaten.  3. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkua 175–asteisessa uunissa 20–30 minuuttia kunnes marenki on rapeaa ja vaaleanruskeaa ja pohjataikina kypsää. 4. Valmista täyte. Kiehauta kuoritut, pilkotut raparperit pienessä vesitilkassa yhdessä sokerin kanssa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi. Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta toinen levy kakkuvadille. Jos raparperihilloke on kovin löysää, valuta siitä liika neste. Sekoita raparperihilloke kermavaahtoon ja levitä vaahto kakkulevylle. Irrota toinen kakkulevy pohjalla olevasta leivinpaperista pitkällä notkealla lastalla. Nosta kakkulevy kahden pitkän lastan avulla raparperivaahdolla peitetyn kakkulevyn päälle.