Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
6 dljauhoja
-
1kananmuna
-
2 dlmaitoa
-
2 tlkardemummaa
-
0.8 dlsokeria
-
25 ghiivaa
-
0.8 dljuoksevaa margariinia
-
0.5 tlsuolaa
- Täyte:
-
1 kgraparperia
-
1 prkkermaviiliä tai ranskankermaa
-
1kananmuna
-
1.5 dlsokeria
Ohjeet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, kardemumma, kananmuna ja sokeri. Lisää joukkoon puolet jauhoista ja margariini. Sekoita hyvin loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla 30-45 minuuttia. Pese ja kuori ohuelti raparperit. Halkaise paksut varret. Kuutioi raparperit. Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja sokerit. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Kauli siitä jauhojen avulla uunipellin kokoinen levy. Nosta taikina leivinpapereineen pellille. Levitä raparperikuutiot taikinan päälle. Valuta pinnalle kermaviiliseos. Paista piiras 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pullapohja on kypsä.
© SOK viestintä ja julkaisut