Raparperipiiras
Tykkäämiset
21 6
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Raparperipiiras

20:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 6 dl
    jauhoja
  • 1
    kananmuna
  • 2 dl
    maitoa
  • 2 tl
    kardemummaa
  • 0.8 dl
    sokeria
  • 25 g
    hiivaa
  • 0.8 dl
    juoksevaa margariinia
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Täyte:
  • 1 kg
    raparperia
  • 1 prk
    kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 1
    kananmuna
  • 1.5 dl
    sokeria
 

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, kardemumma, kananmuna ja sokeri. Lisää joukkoon puolet jauhoista ja margariini. Sekoita hyvin loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla 30-45 minuuttia. Pese ja kuori ohuelti raparperit. Halkaise paksut varret. Kuutioi raparperit. Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja sokerit. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Kauli siitä jauhojen avulla uunipellin kokoinen levy. Nosta taikina leivinpapereineen pellille. Levitä raparperikuutiot taikinan päälle. Valuta pinnalle kermaviiliseos. Paista piiras 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pullapohja on kypsä.