Rapea uunilohi ja appelsiiniuunijuurekset
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, suomalainen, sisältää kalaa, sisältää pähkinöitä, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka

Rapea uunilohi ja appelsiiniuunijuurekset

4 annosta

 

Rapsakka ja raikkaan sitruunainen manteli-siemenseos pukee uunilohen juhla-asuun. Appelsiinimarmeladilla silatut juurekset kypsyvät pellillä kätevästi samaan aikaan.

Lisää

Ainesosat

  • 800 g
    lohifileetä
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 1 dl
    hienonnettua persiljaa
  • 4 kpl
    aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl
    manteleita
  • 1 kpl
    sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl
    sitruunanmehua
  • 0.5 dl
    auringonkukansiemeniä
  • 3 rkl
    aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
  • 1 tl
    suolaa
  • Appelsiinijuurekset
  • 3 kpl
    porkkanaa
  • 1 kpl
    palsternakka
  • 1 kpl
    bataatti
  • 3 rkl
    appelsiinimarmeladia
  • 3 rkl
    oliiviöljyä
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Nosta filee leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna persilja. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Rouhi mantelit. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.

Sekoita kulhossa valkosipuli, persilja, aurinkokuivatut tomaatit ja 3 rkl tomaattien öljymarinadia, mantelit, sitruunankuori ja -mehu sekä auringonkukansiemenet. Levitä seos lohifileen päälle.

Kuori porkkanat, palsternakka ja bataatti. Leikkaa juurekset noin 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita isossa kulhossa appelsiinimarmeladi, oliiviöljy ja suola. Lisää juurekset ja sekoita. Kaada juurekset lohifileen viereen uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes juurekset ja kala ovat kypsiä.