Rapeapintainen kaura-mustikkapiirakka
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_maaliskuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää munaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Rapeapintainen kaura-mustikkapiirakka

6 annosta

 

Tässä mustikkapiiraassa kauraa on tuplasti: mehevässä pohjassa ja rapeassa toscakuorrutteessa.

Lisää

Ainesosat

  • 100 g
    margariinia
  • 0.8 dl
    (¾ dl) sokeria
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 0.5 tl
    leivinjauhetta
  • 2 dl
    kaurahiutaleita
  • 0.5 dl
    kauraleseitä
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 kpl
    kananmunan keltuainen
  • Täyte
  • 400 g
    pakastemustikoita
  • 3 rkl
    hillosokeria
  • 1 rkl
    perunajauhoja
  • Kuorrutus
  • 75 g
    margariinia
  • 1 dl
    fariinisokeria
  • 50 g
    mantelirouhetta
  • 2 dl
    kaurahiutaleita
  • 1 rkl
    vehnäjauhoja
  • 1 tl
    kardemummaa
  • 2 rkl
    maitoa
 

Ohjeet

Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

Voitele piirakkavuoka (noin 25 cm). Säädä uuni 200 asteeseen.

Sekoita pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen ja kuivat aineet margariini-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Laita jäiset mustikat kulhoon ja sekoita sokeri ja perunajauhot joukkoon. Kaada mustikat piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Tee kuorrutus piirakan paistuessa. Paloittele rasva kattilaan. Lisää joukkoon muut ainekset. Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Levitä toscaseos puolikypsän piirakan päälle. Paista vielä 15–20 minuuttia tai kunnes piirakan pohja on kypsä ja kuorrutus ruskea ja rapea.

Tarjoa mustikkapiirakka haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Vinkki: Vaihda mustikat pakastemarjasekoitukseen.