Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sitrusta, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, alkuruoka, pähkinätön, omenaton, uuniruoka, muut

Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi

4 annosta

 

Parmesaanilla kuorrutetut broccolinit paahtuvat uunissa rapeiksi. Naposteluhetken viimeistelee koukuttava parmesaanidippi.

Lisää

Ainesosat

  • 1 pussi
    (200 g) broccolinia
  • 1 kpl
    valkuainen
  • 0.5 kpl
    sitruunan kuori
  • 0.8 dl
    oliiviöljyä
  • 1 rkl
    balsamiviinietikkaa
  • 0.5 dl
    korppujauhoja
  • 0.5 dl
    parmesaania raastettuna
  • 1 tl
    Provencale-yrttiseosta
  • 0.5 tl
    chilijauhetta
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 1 rkl
    oliiviölyä
  • Parmesaanidippi
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 1 kpl
    sitruunan mehu
  • 0.5 kpl
    sitruunan kuori
  • 1 prk
    (200 g) ranskankermaa
  • 1 dl
    parmesaania raastettuna
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) mustapippuria
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Tee ensin dippikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese sitruuna huolellisesti, raasta sen kuori ja purista mehu.

Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat broccolinit.

Kuumenna uuni 220 asteeseen.

Huuhtele broccolinit ja kuivaa ne talouspaperilla. Riko valkuainen kulhoon ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta sitruunan kuori.

Yhdistä kulhossa ¾ dl öljyä ja etikka. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon korppujauho, juustoraaste, sitruunankuori ja mausteet.

Pyöritä broccolinit valkuaisvaahdossa ja siirrä ne korppujauheseokseen. Pyöritä seoksessa niin, että broccolinit kuorruttuvat kauttaaltaan.

Voitele uunipelti ruokalusikallisella öljyä. Laita broccolinit uunipellille ja paista uunissa rapeaksi, noin 20–30 minuuttia. Tarjoa dippikastikkeen kera.